Dear all Readers

I will post free 3d models, textures and lessons to this blogs for all of reader who want to learn about visualization field, especially beginner and who can't find easily visualization accessories, textures and lessons.


Free World Stuff ကုိ လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့ မိတ္ေတြ အတြက္ ဒီ blog ေလးက အေထာက္ကူ ျဖစ္မယ္ လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္ အခုမွ 3d visualizer or interior designer ျဖစ္ဖုိ႔ ၾကိဳး စားေနတဲ့ မိတ္ေဆြ အတြက္ Free World Stuff ကေနျပီးေတာ့ free 3dmodels, textures နဲ႔ Lessons ေတြကုိ အတတ္နိုင္ဆံုး ျပည့္စံု ျပီး update ျဖစ္ေနေအာင္ တင္ေပးသြားပါ့မယ္............

Sunday

ကီဝီကဲ့ သုိ႔ေသာ သစ္သီးႏွင့္ အရြက္မ်ား ေန႔စဥ္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ စိုျပည္ေသာ အသားအေရ ပိုင္ဆိုင္မႈ ရရွိႏိုင္


Credit : ျမ၀တီ
မုန္လာဥဝါ၊ ေဂၚဖီထုပ္ႏွင့္ ကီဝီအသီးမ်ား အပါအဝင္ သစ္သီးႏွင့္ အသီးအရြက္ အနည္းဆံုး သံုးမ်ဳိးကို ေန႔စဥ္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ရက္သတၱပတ္ အနည္းငယ္ ၾကာသည့္ အခါအသား အေရ၏ ညိဳမြဲမႈမ်ားကို ေလ်ာ့ပါးေစၿပီး စိုျပည္ေတာက္ပ၍ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေသာ အသားအေရကို ျဖစ္ေပၚလာေစ သည္ဟု ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္။

သစ္သီးႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား ကိုစားသံုးျခင္း ျဖင့္အသား အေရအတြက္ အက်ဳိးသက္ ေရာက္မႈရွိ၊ မရွိကို 
St Andrews တကၠသိုလ္မွ စိတ္ပညာရွင္မ်ား ကေလ့လာခဲ့ ၾကသည္။

ထိုသို႔ ေလ့လာရာတြင္ ပညာရွင္မ်ားက အမ်ဳိးသား၊ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ၏သစ္သီးႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား စားသံုးၿပီး အသားအေရႏွင့္ မစားသံုးမီ အသားအေရ အေျခအေနမ်ား ကိုဓာတ္ပံု႐ိုက္ မွတ္တမ္းယူ ခဲ့သည္။
အသီးအရြက္မ်ားႏွင့္ သစ္သီး သံုးႀကိမ္ခန္႔ ေန႔စဥ္ စားသံုးၿပီး သီတင္းပတ္ ေျခာက္ပတ္ ၾကာသည့္အခါ က်န္းမာေရး ပိုမိုေကာင္းမြန္ လာၿပီး အသီးအရြက္ႏွင့္ သစ္သီးသံုးႀကိမ္ ထက္ပိုမို စားသံုးသူမ်ား သည္ဆြဲေဆာင္ မႈရွိၿပီးစိုျပည္ လွပေသာ အသားအေရ ကိုပိုင္ဆိုင္ ရရွိႏိုင္သည္ ဟုသုေတသီမ်ား ကတြက္ခ်က္ ေျပာဆိုခဲ့
သည္။
စမ္းသပ္ေလ့လာမႈ အေနျဖင့္ စားသံုးမႈ မတိုင္မီႏွင့္ စားသံုးၿပီး အသားအေရ ကြာျခားမႈမ်ား အားဓာတ္ပံုမ်ား ႐ိုက္၍ မွတ္တမ္းတင္ ခဲ့ရာသစ္သီး ႏွင့္အသီးအရြက္ မ်ားစားသံုး ၿပီးေသာ သူတို႔၏ မ်က္ႏွာ အေရာင္တို႔မွာ ပိုမိုလင္းလက္ ေတာက္ ပလာသည္ကို ေတြ႕ရသည္။
မုန္လာဥႏွင့္ ကန္စြန္းဥ အစရွိေသာ အစားအစာ မ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ ကယ္႐ိုတီႏိြဳက္ အာဟာရဓာတ္ မ်ားသည္ လူသားမ်ား၏ အသားအေရ ေကာင္းမြန္မႈကို အေထာက္အပံ့ ျဖစ္ေစသည္။

ဘီတာ ကယ္႐ိုတီႏိြဳက္ ႏွင့္ Lyco- pene ဓာတ္မ်ားသည္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျပဳႏိုင္ၿပီး ဥပမာအားျဖင့္ မ်က္ၾကည္လႊာတြင္ ပါဝင္ေသာ ကယ္႐ိုတီ ႏိြဳက္ဓာတ္သည္ မ်က္စိကို အကာအကြယ္ ေပးႏိုင္ပါ
သည္။

ကီဝီကဲ့ သုိ႔ေသာ သစ္သီးႏွင့္ အရြက္မ်ား ေန႔စဥ္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ စိုျပည္ေသာ အသားအေရ ပိုင္ဆိုင္မႈ ရရွိႏိုင္ မုန္လာဥဝါ၊ ေဂၚဖီထုပ္ႏွင့္ ကီဝီအသီးမ်ား အပါအဝင္ သစ္သီးႏွင့္ အသီးအရြက္ အနည္းဆံုး သံုးမ်ဳိးကို ေန႔စဥ္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ရက္သတၱပတ္ အနည္းငယ္ ၾကာသည့္ အခါအသား အေရ၏ ညိဳမြဲမႈမ်ားကို ေလ်ာ့ပါးေစၿပီး စိုျပည္ေတာက္ပ၍ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေသာ အသားအေရကို ျဖစ္ေပၚလာေစ သည္ဟု ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္။

 သစ္သီးႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား ကိုစားသံုးျခင္း ျဖင့္အသား အေရအတြက္ အက်ဳိးသက္ ေရာက္မႈရွိ၊ မရွိကို St Andrews တကၠသိုလ္မွ စိတ္ပညာရွင္မ်ား ကေလ့လာခဲ့ ၾကသည္။ ထိုသို႔ ေလ့လာရာတြင္ ပညာရွင္မ်ားက အမ်ဳိးသား၊ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ၏သစ္သီးႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား စားသံုးၿပီး အသားအေရႏွင့္ မစားသံုးမီ အသားအေရ အေျခအေနမ်ား ကိုဓာတ္ပံု႐ိုက္ မွတ္တမ္းယူ ခဲ့သည္။

အသီးအရြက္မ်ားႏွင့္ သစ္သီး သံုးႀကိမ္ခန္႔ ေန႔စဥ္ စားသံုးၿပီး သီတင္းပတ္ ေျခာက္ပတ္ ၾကာသည့္အခါ က်န္းမာေရး ပိုမိုေကာင္းမြန္ လာၿပီး အသီးအရြက္ႏွင့္ သစ္သီးသံုးႀကိမ္ ထက္ပိုမို စားသံုးသူမ်ား သည္ဆြဲေဆာင္ မႈရွိၿပီးစိုျပည္ လွပေသာ အသားအေရ ကိုပိုင္ဆိုင္ ရရွိႏိုင္သည္ ဟုသုေတသီမ်ား ကတြက္ခ်က္ ေျပာဆိုခဲ့သည္။ စမ္းသပ္ေလ့လာမႈ အေနျဖင့္ စားသံုးမႈ မတိုင္မီႏွင့္ စားသံုးၿပီး အသားအေရ ကြာျခားမႈမ်ား အားဓာတ္ပံုမ်ား ႐ိုက္၍ မွတ္တမ္းတင္ ခဲ့ရာသစ္သီး ႏွင့္အသီးအရြက္ မ်ားစားသံုး ၿပီးေသာ သူတို႔၏ မ်က္ႏွာ အေရာင္တို႔မွာ ပိုမိုလင္းလက္ ေတာက္ ပလာသည္ကို ေတြ႕ရသည္။

မုန္လာဥႏွင့္ ကန္စြန္းဥ အစရွိေသာ အစားအစာ မ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ ကယ္႐ိုတီႏိြဳက္ အာဟာရဓာတ္ မ်ားသည္ လူသားမ်ား၏ အသားအေရ ေကာင္းမြန္မႈကို အေထာက္အပံ့ ျဖစ္ေစသည္။ ဘီတာ ကယ္႐ိုတီႏိြဳက္ ႏွင့္ Lyco- pene ဓာတ္မ်ားသည္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျပဳႏိုင္ၿပီး ဥပမာအားျဖင့္ မ်က္ၾကည္လႊာတြင္ ပါဝင္ေသာ ကယ္႐ိုတီ ႏိြဳက္ဓာတ္သည္ မ်က္စိကို အကာအကြယ္ ေပးႏိုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment